Min blogg Annas blick mot världen

Här kan du läsa texter om min vardag utifrån min unika blick, samt få inspiration och tips om frågor inom mångfald, inkludering och funktionsvariation.

Bild: Jag i Almedalen med kollegorna i branschorganisationen Mångfaldsföretagarna

Jag står tätt ihop med fem andra tjejer i ett rum med röda väggar och vitt tak. Vi har alla tröjor på oss med texten "jag är här" intill en symbol likt en eldflamma. Några tjejer har en variant med vit färg och svart text och några har rosa färg och svart text. Vi ser alla glada och peppad ut och tittar mot kameran.

Bild: Jag i Almedalen med kollegorna i branschorganisationen Mångfaldsföretagarna

Fyra personer står utomhus på i en grönskande vildmark och tittar ut över en vacker vattenström. Alla har packning på ryggen och två stycken håller i gångstavar. Anna står i mitten i svarta kläder intill en man med röd tröja och svart keps. Intill står en mörkklädd tjej och en man i hatt och gula byxor. I bakgrunden syns fjälltoppar.

Att vandra som blind

Hur är det att vandra när man inte kan se de vackra vyerna? Hur vet man var man ska sätta fötterna när man inte ser stenar, rötter och spång? Frågorna var många från människor runtomkring, när jag bestämde mig för att jag skulle vandra i somras.

Läs mer ⟶
Tre kvinnor sitter bredvid varandra på varsin stol. I mitten ligger en ledarhund i vit sele. Rummet ser ut som en tv-studio med grå stor matta och lila ljus på draperier bakom. Stina har blå kostym och byxor, jag röd kjol, svart skinnjacka, Hélène svarta skinnbyxor, beige kostymjacka. Vi har alla ljust blont hår.

En vår i äkta Unique-Power-anda

Hurra! Färdigvaccinerad möter jag sommaren med stor glädje och tittar tillbaks på en fantastisk vår. Jag erkänner att jag varit dålig på att blogga, men får skylla på allt annat spännande som upptagit min tid.

Läs mer ⟶
Jag föreläser digitalt 31 november sittandes i soffan hemma. Jag har på mig en svart väst, vit skjorta, headset med mikrofon. Framför mig till vänster syns en svart laptop och en videolampa. I bakgrunden står julpynt och ljusstakar i ett fönster.

Hur blir du mer inkluderande och hållbar?

När jag förstod att jag skulle bli blind, trodde jag att livet var slut. För inte kan man väl göra något utan syn? Att jag några år senare skulle bli Sveriges och troligen världens första blinda filmrecensent, hade jag aldrig kunnat föreställa mig. Att personer som inte ser ens tittar på Tv och film, hade jag föga kunskap om. Varför? Jo, för att jag inte kände någon som var blind.

Läs mer ⟶
Svartvit bild, Jag står inomhus med köket som bakgrund iklädd boxningshandskar och t-shirt. Håret är uppsatt i hästsvans och jag ser taggad och glad ut.

Min önskelista inför 2021

År 2020 går mot sitt slut. Ett tufft och annorlunda år för oss alla. För mig ett år av skov i min reumatism och förlust av en nära vän. Här följer en summering av mitt 2020, men också min önskelista inför 2021.

Läs mer ⟶