Föreläsning och utbildning

Anna är duktig på att hantera alla slags inkluderings- och diskrimineringsfrågor. Hon har en både kunnig och underhållande approach vilket gör det roligt att lyssna på vad hon har att tillföra och lära ut.

Tove Möller, fd Mångfald och inkludering på Swedavia.

Anna öppnar ögonen på oss andra som ännu inte kommit så långt i vår personliga utveckling. En sann inspiratör som jag gärna stöter på igen!

Deltagare vid kvinnoevent på Connecta

En helt fantastisk föreläsning, och tjej! Att lyssna på hennes resa är så intressant, hon är så underbart positiv att det finns ingen chans att man inte går från föreläsningen med ett leende på läpparna och med en helt ny insikt på hur man ser på sitt eget liv.

Lisa Montgomery, DMC Sweden

Bild: Jag föreläser digitalt för Karlstad universitet och Institutionen för Miljö och livsvetenskaper.

Jag med headset och mick i soffan med datorn framför mig på soffbordet

Bild: Jag föreläser digitalt för Karlstad universitet och Institutionen för Miljö och livsvetenskaper.

Jag föreläser iklädd ljus skjorta med projektorbild i bakgrunden. Bilden visar mig med brun ledarhund på tunnelbaneperrong.

Bild: Jag föreläser på konferens i Colombia.

Som föreläsare är mitt mål att öppna ögon. Att ge verktyg och inspiration för att bredda normer, ta tillvara på den mångfald som finns och inkludera fler. Mina föreläsningar har ett personligt och normkreativt perspektiv Med koppling till relevant fakta.

Samtliga föreläsningar utformas efter kontakt med dig som kund, utifrån önskemål och behov. Föreläsningarna kan kombineras med workshop, interaktiva övningar och coachning. Obs! jag föreläser även digitalt och vid behov på engelska.

Se exempel på när jag föreläser i Colombia på uppdrag av Svenska Institutet.

Se exempel på när jag föreläser på PTS Innovationsdag.

Se exempel på när jag föreläser om inkluderande bemötandekultur.

Se exempel på när jag föreläser om att leva med smärta.

Förslag på föreläsningar och kurser

Här är några exempel på föreläsningar jag gör.

Blind – ett annat sätt att se

Min livsresa. Om barnreumatism och sjukdomen som ledde till blindhet i vuxen ålder. Om att övervinna yttre hinder som otillgänglighet och människors fördomar, men också ens egna inre hinder. Inspiration om att vända motgång till framgång – att nå sina drömmar oavsett förutsättningar och om tillgången i människors olikhet.

Inkludering – ett roligt måste!

En förutsättning för att ta tillvara på den mångfald som finns är inkludering. Men hur gör vi? Hur möter vi kunder, medlemmar, medborgare, patienter och medmänniskor på bästa sätt? Hur tillvaratar vi allas kompetens på en Arbetsplats? Hur skapar vi en organisation där alla vågar vara sig själva? En modell för inkludering presenteras som bland annat lyfter normmedvetenhet, kommunikation och universell utformning.

Mat med fyra sinnen

Hur upplever en mat när en inte kan “äta med ögonen?” Att välja mat i butiken, att laga mat, äta och att gå på restaurang blir lite annorlunda när man har ett sinne mindre att förlita sig på. Insiktsskapande och humoristisk föreläsning där prat varvas med interaktiva övningar som får dig att tänka nytt kring våra sinnen.

Syns en inte finns en inte! Eller?

Omkring två miljoner människor i Sverige har en normbrytande funktionalitet. Trots det syns nästan ingen i TV, på film, i reklam eller i litteratur. Hur kan det komma sig och vilka konsekvenser får det? Hur förändrar vi det och på vilket sätt borde en synas? Om representation, funktionsvariation och funktionshindersperspektiv. Vänder sig framförallt till dig som arbetar inom media, reklam, film, teater och litteratur.

För bokning av föreläsning, maila till kontakt@annabergholtz.se

Jag på scen med dator på podium med headset

Bild: Jag föreläser på konferens.

Foto från Stiftelsen Activa.

Jag på en stor scen i en stor aula med mycket publik.

Bild: Jag föreläser på en arbetsmarknadsmässa för skolungdomar.