Böcker

Här kan du läsa mer om mina barnböcker och övriga bokprojekt.

Som barn låg jag mycket på sjukhus. En räddning var böckerna och att få ge mig hän åt en annan värld. Snart växte även intresset för att skriva och drömmen om att bli författare. Målgrupp för mina berättelser har främst varit barn och unga. Jag brinner för att alla ska synas i litteraturen och genom det jag skriver hoppas jag bredda normerna. Min stora förebild och inspiration är Astrid Lindgren.

Mina böcker kan du köpa i bokhandeln eller på nätet, se länkar nedan. Du kan även beställa böckerna direkt via mig, via min e-post: kontakt@annabergholtz.se då får du dem signerade.

Bild: Signering på bokmässan

Jag sitter och signerar en öppen Fina fisken bok

Bild: Signering på bokmässan

Bästa modellen 2

Ett uppslag i boken. Till vänster en illustration med gul bakgrund. En person med svart hår och vit tröja håller upp sina händer. Hens hår är formad till en stor knut som någon annan håller i sina händer. Till höger visas modellen ”Hur svårt kan det vara?”.

Tio författare bjuder på 27 olika modeller som kan användas när människor, organisationer och ideer ska utvecklas. Hjälper dig som leder en frivillig eller oväntad förändring. Använd den som en praktisk handbok. Texter, illustrationer, ”gör så här” och modeller ger dig oumbärlig kunskap till er förändringsresa. Jag bidrar med min modell U.N.I.K.A – som ger verktyg för att skapa en inkluderande organisation.

Mer info

Utgivningsår: 2020

Häftad bok

Antal sidor: 144

Formgivare: Linda Svensson och Liza Pedersen

Redaktör: Tommy Lindberg

Förlag: Tobegin

Beställning

Köp Bästa modellen 2 via Adlibris

Köp Bästa modellen 2 via Bokus

Köp via mig, skicka e-post till kontakt@annabergholtz.se

Pris när du köper av mig: 249 kr.

Obs! Frakt tillkommer om boken ska skickas per post.

Trubbel

Bokomslag för barnboken Trubbel. Gult omslag med en brun labrador som har den vita selen på sned. Illustratör Emmalill Frank.

Trubbel är en bångstyrig liten valp. Han och hans syskon ska bli ledarhundar. Trubbel vet inte riktigt vad en ledarhund gör, men han förstår att det är ett viktigt uppdrag och han vill så gärna lyckan. Men hur ska det gå för Trubbel som älskar hyss och bus mest av allt?

Sagt om Trubbel

Den var jättebra! Jag hoppas det kommer en fortsättning/ bok2. Boken var så rolig att läsa med alla hundar som har sina egna personligheter. Det var kul att det var sant men ändå fantasi. Jag har en tax och älskar hundar!

Ellen, 11 år

Boken var bra. Riktigt spännande. Det var bra text som lärde oss hur ledarhundar tränar. Den var också rolig, super klantig och super skojig. Vi skrattade mycket när Trubbel råkade bajsa och kissa inomhus.

Ur brev från Elever i Klass 1 C, Tingdammsskolan

M (6 år) skriker rakt ut när jag läst tre kapitel i Trubbel och ska slå ihop den; “NEEEJ!!! Sluta inteeeeeee! Du måste läsa meeeer!

Jenny Johansson

Boken är i kategorin feelgood & balsam för själen …

Pia Hammargren, Funkibator

Mer info

Kapitelbok med bilder

Ålder: Från ca 6 år

Antal sidor: 66

Illustratör: Emmalill Frank

Utgivningsår: 2012

Förlag: Vombat

Beställning

Köp Trubbel via Adlibris

Köp Trubbel via Bokus

Köp via mig, skicka e-post kontakt@annabergholtz.se

Pris när du köper av mig: 119 kr. Ljudbok ingår.

Obs! Frakt tillkommer om boken ska skickas per post.

Fina Fisken

Bokomslag för barnboken Fina fisken. Fiskar och bläckfiskar framför en grotta under vattnet. Illustratör Emmalill Frank.

Flora Forell ser inte ut som andra. I skolan blir hon retad av klasskompisarna. Men en dag under en utflykt förändras allt. Fina Fisken är en bok om vänskap, mobbing och om att det är “pang finemang” att vara annorlunda.

Sagt om boken Fina Fisken

Perfekt när man talar om utanförskap! Bilderna skapar nyfikenhet. Alldeles underbar att läsa för mindre barn.

Eva Wilbur, lärare lågstadiet

Mer info

Bilderbok

Ålder: 4-9 år

Antal sidor: 24

Illustratör: Emmalill Frank

Utgivningsår: 2014

Förlag: Kikkuli

Beställning

Köp Fina Fisken via Adlibris

Köp Fina Fisken via Bokus

Köp via mig, skicka e-post till kontakt@annabergholtz.se

Pris när du köper av mig: 119 kr.

Obs! Frakt tillkommer om boken ska skickas per post.