Sommarens coolaste bok är här och mer Funk i P1

Dela inlägget:

Facebook
LinkedIn
X
Ett uppslag i boken. Till vänster en illustration med gul bakgrund. En person med svart hår och vit tröja håller upp sina händer. Hens hår är formad till en stor knut som någon annan håller i sina händer. Till höger visas modellen ”Hur svårt kan det vara?”.

Bild: Boken Bästa Modellen2

I skrivandets stund håller jag på att avrunda inför semestern. Trots hemska coronatider konstaterar jag att våren ändå bjudit på roligheter – radioprogram och en bok.

Ett grymt initiativ av Charlotta Rydholm på företaget Tobegin, har mynnat ut i en fantastisk bok. Jag har äran att medverka i detta coola projekt. Bästa modellen 2 innehåller 27 modeller som hjälper dig som leder en frivillig eller oväntad förändring. Använd den som en praktisk handbok. Texter, illustrationer, ”gör så här” och modeller ger dig oumbärlig kunskap till er  förändringsresa. Jag berättar om min modell U.N.I.K.A – som ger verktyg för att skapa en inkluderande organisation. En organisation där man tar tillvara på allas kompetens och där alla vågar vara sig själva.

Bästa modellen 2 släpps i nästa vecka. Förbeställ redan nu – pris 249 kr för bok och frakt.

Förbeställ Bästa modellen här

Funk i P1 är tillbaks!

Jag sitter på en röd bänk utomhus intill Catrine Lundell. På marken ligger min ledarhund Chanti, en ljus labrador. I bakgrunden syns metallgardiner nedrullade över fönstren på en allmän lokal. På metallytan syns grafittitext i svart och rött. Jag har på mig svart skinnjacka, svarta byxor svartvita skor och en ljus tröja. Catrine är klädd i blå jacka, svart tröja och gråblå jeans samt vita skor.

Bild: Jag och Catrine Lundell

När jag tackade ja till uppdraget som programledare för Funk i P1 var förutsättningen att producera programmet i trygghet mitt under coronapandemin. Jag var tveksam till om det verkligen skulle gå, men det gick. Mitt sovrum har förvandlats till en radiostudio och inspelningar på stan har skett med avstånd. Sista inspelningen är nu avklarad och de nya programmen börjar sändas den 19 juli kl: 14.30 i P1.  Det blir fem program som belyser hur samhället kan funka eller inte funka när man har en normbrytande funktionalitet/funktionsnedsättning.

Catrine Lundell med sin magiska radioröst och jag leder er lyssnare genom alla program. Och jag kan avslöja att jag valt att vara mer privat än jag brukar, vilket jag hoppas ska bidra till en nyanserad bild och minskade fördomar. Så missa inte! Och har du inte lyssnat på vårens program om coronapandemin ur ett funkis-perspektiv så gör det nu.

Länk till Funk i P1

Önskar dig en fin sommar! Vill du ha läs och lyssningstips inför sommaren – håll utkik här på bloggen där jag snart bjuder på mina favoriter.