Unique Power Entrepreneurs

Dela inlägget:

Facebook
LinkedIn
X
Yasmin Nilson tillsammans Med Anna Bergholtz sitter ute intill varandra. Bredvid Anna har hon sin ledarhund sittandes till höger i bild.

Bild: Yasmin Nilson och Anna Bergholtz

Det är femton år sedan som jag startade eget företag. För mig har det varit ett perfekt val eftersom jag har normbrytande funktionalitet. Varför? Jo för att som egen företagare är det jag och inte min arbetsgivare som styr. Jag avgör själv hur jag lägger upp mina dagar, vilka uppdrag jag kan ta mig an, vad som funkar och inte funkar och hur jag löser det. Har jag en dålig dag i min reumatism kan jag vila. Det finns också bra stödinsatser att få från Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Som till exempel hjälpmedel och personligt biträde, som gör det möjligt för mig att jobba.
 
Genom åren har jag kommit i kontakt med företagare som liksom jag har funktionsnedsättning. Yasmin Nilson är en av dem. Vi är båda journalister och föreläsare samt driver poddar. Sedan vi har lärt känna varandra, har vi haft otaliga samtal om jobbsituationen för personer med normbrytande funktionalitet. Många står utanför arbetsmarknaden och det innebär bortkastad värdefull kompetens, anser vi. Få blir anställda och vår gissning är att företagare med funktionsnedsättning har svårare att få uppdrag. Detta vill vi göra något åt. Därför startar vi Unique Power Entrepreneurs för att vi blir starkare tillsammans. För mig och Yasmin har det varit ovärderligt att få ha varandra som förebilder.
 
Vi ska vara ett nätverk för och av oss som driver egna företag och har normbrytande funktionalitet/funktionsnedsättning. Nätverket är till för att utbyta erfarenheter. Här kan vi bolla sådant som berör oss som egna företagare, men också det som direkt rör företagandet när man har en funktionsnedsättning -som till exempel stödinsatser, hjälpmedel och tillgänglighet. Nätverket är en möjlighet där vi kan samarbeta på olika sätt, tipsa varandra om uppdrag och peppa varandra i det vi gör.
 
Nätverket har vi döpt till Unique Power Entrepreneurs. Varför? Jo för oavsett funktionsförmåga, är det tufft att driva företag. Vi behöver varandra och tillsammans blir vi starkare. Dessutom är vi övertygade om att vi har unika kompetenser tack vare de erfarenheter vi bär med oss.
 
Initiativtagare till Unique Power Entrepreneurs är alltså vi, Anna Bergholtz och Yasmin Nilson. Med oss från start har vi även Staffan West, webbutvecklare och grafisk designer. Jag och Yasmin samarbetar med Staffan sedan tidigare. Det är Staffan som har gjort vår finfina logga.

Logotyp Unique Power. Symbol i guldfärg till vänster föreställande ett ihopsatt U och P. Till höger om symbolen står Unique och Power i svart på varsin rad. Bokstaven Q är samma guldfärg som symbolen intill.

Bild: Logotyp för Unique Power

Vi börjar med att dra igång en Facebook-grupp. Om du driver ett företag och har normbrytande funktionalitet är du varmt välkommen att joina oss! Och om du känner någon som passar in på beskrivningen – tipsa gärna om Unique Power Entrepreneurs

Varma hälsningar,
Anna och Yasmin

Gå till gruppen på Facebook här