Ett år med dig

Dela inlägget:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Jag med min ledarhund Chanti. Vi sitter en sommardag på en bänk intill vattnet på ett trädäck.

Bild: Chanti och jag på en brygga.

Den 10:e juli 2017 satt jag och väntade på min balkong. Nervöst lyssnandes efter varje bil som körde in på vår gata. Vilken sekund som helst skulle den där bilen komma. Bilen med dig åkandes hela vägen från grannlandet Norge. Jag spetsade öronen extra noggrant varje gång en bil parkerade. Kunde jag höra hundflås och tassar? Jag tittade på klockan var femte minut – när skulle du komma? Det kändes som en evighet …

Till slut ringde det på dörren. Jag tror minsann det var kärlek vid första ögonkastet. Du fann dig fort tillrätta  hemma hos oss. Drack vatten ur hundskålen och skvätte över hela golvet. Rapade efter första måltiden. Precis så som du fortfarande gör. Ja, fastän du är en charmerande tjej så har du inte riktigt hajat det där med att hålla stilen … men oj vad jag älskar just det.

Den första tiden med en ny ledarhund är kämpigt. Det var det även för oss. Nu minns jag knappt vad vi fick slita extra mycket med. Jag läser blogginläggen som tar mig tillbaks i tiden.

Blogginlägg:

Första mötet med min nya ledarhund: https://annabergholtz.se/2017/07/11/forsta-motet-med-min-nya-ledarhund/

Omtumlande dagar med min nya ledarhund: https://annabergholtz.se/2017/07/13/omtumlande-dagar-med-min-nya-ledarhund/

På egen hand med min nya arbetskamrat: https://annabergholtz.se/2017/07/19/pa-egen-hand-med-min-nya-arbetskamrat/

Kämpigt värre och en viktig seger: https://annabergholtz.se/2017/08/10/kampigt-varre/

Äventyr med ovisst slut: https://annabergholtz.se/2017/08/17/aventyr-med-ovisst-slut/

Allvar och skratt under samträning: https://annabergholtz.se/2017/08/28/allvar-och-skratt-samtraning-del-2/

Men även om det var en tuff tid, så hade du en enorm arbetsglädje redan från början. Svansen brukar stå som i givakt så fort jag satt på dig den vita selen. Idag drygt ett år senare har vi blivit ett sammansvetsat team. Du förstår när jag tycker att du går för sakta. Vi känner varandras signaler. Det finns inga tvivel om att det är du och jag. Och jag kan inte tänka mig ett liv utan dig.

Varje kväll hoppar du upp i vår säng. Även om du är liten så tar du mycket plats. Ja så mycket plats att vi var tvungna att köpa en större säng. Varje morgon vaknar du som en solstråle med viftande svans. Dåligt morgonhumör försvinner genast när en är med dig. När du inte jobbar gillar du att leka. Samla ihop gosedjuren till en hög eller springa runt med den pipande elefanten. 

Jämt är du vid  min sida. Som en skugga brukar jag säga. Och du gillar fortfarande inte att lämnas ensam. Vi jobbar vidare på det.

Under året har jag fått många lyckostunder med dig. Känt den största friheten.

Som exempelvis häromdagen när du ledde mig genom stan. När vi för första gången klarade den där turen vi tränat in från jobbet till tunnelbanan. Du var grym! Så stolt och glatt banade du väg genom havet av människor. Eller första långpromenaden på landet. Vi hamnade lite fel, men med dig känner jag mig trygg. Och fel kan också bli bra. Nu hittar vi även till havet.

Jag ser fram emot många år med dig. Älskade, bästa, finaste Chanti. Med dig blir livet betydligt rikare.