Sommarhälsning med podd- och boktips!

Dela inlägget:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Det är med stor tacksamhet och ödmjukhet jag ser tillbaks på våren. Jag är så glad över att vara åter i arbete efter flera månaders sjukskrivning när jag fick mitt öga bortopererat. Så mycket spännande och roligt jag har fått vara med om under våren. Allt från att moderera Bemötandedagen, föreläsa på Learning is the shit med tema olika, tala på PTS Innovationsdag till att göra radiodokumentär som kommer i höst. Jag och Åsa Gustafsson på Futurista, har även sparkat igång vårt samarbete med kursen ”Inkludera mera”. En öppen kurs har hållits och en skräddarsydd utbildning för Finansförbundet. Allt med goda omdömen som följd.

Tyvärr blev det dock inget av Almedalen. Åsa blev sjuk, fick akuta gallproblem och i väntan på operation bestämde vi oss för att stanna hemma. Prio ett är nu för Åsa att bli frisk, sedan peppar vi inför höstens uppdrag och så får det bli Almedalen nästa år istället.

Så var det då dags att varva ner och ha semester. För mig betyder det hängmattan i sällskap med böcker och podcasts. Nedan har jag listat några tips och med dem önskar jag dig en underbar sommar.

Soliga hälsningar från Anna

Fantasy på tema mångfald och tolerans

Titel: Gunga åt Söder och Norr – Inlighetens kamp.

Författare: Anna-Klara Mehlich. 

Bokomslag: Gunga åt Söder och Norr. En blond långhårig flicka sitter på en gungsto med en kristallkula i händerna. Bakgrunden är diffus blågrön med konturer av skepnader i bakgrunden

Aina har sommarlov hos sin morfar i byn Solsäter när mannen söker upp henne. Han kommer från Norr där hemska saker sker. De som bor där blir allt mer lika och bryr sig allt mindre om varandra. De som gör motstånd, fångas och förs bort. Aina är den enda som kan stoppa det som sker. Hon ger sig av på ett farligt uppdrag. Och det är viktigt. Invånarna i Solsäter har också börjat bete sig illa mot varandra, framförallt mot de två nyinflyttade.

Det här är tredje boken om Aina och hennes äventyr. Spännande böcker att läsa för både unga och vuxna som berör viktiga ämnen som bland annat miljö, stress, mångfald och tolerans.

Mer info här:

www.barfotabocker.se

Obs! I september har ni chans att möta mig och författaren Anna-Klara Mehlich i ett samarbete på bokmässan. Mer info kommer längre fram!.

Podd med mord och svart magi

För dig som gillar spänning och drag av det övernaturliga. De dödas röster är en thrillerpodd av Sara Bergmark Elfgren, gjord för podcasten P3 Serie.

I dokumentärsform får lyssnarna följa journalisten Emma Nylander. Som ung på mitten av 90-talet mördades Emmas bästa kompis under mystiska omständigheter. Emma bestämmer sig för att nysta i det ouppklarade mordet. Det blir en läskig resa om vänskap, kärlek, hemligheter och svart magi.

Lyssna här:

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=4947&grupp=22825

En oförglömlig kärlekshistoria

Titel: Konsten att höra hjärtslag.

Författare: jan-Philipp Sendker

Varför har jag inte läst den här förrän nu? undrade jag när jag nyligen läste denna storslaget vackra kärlekshistoria.

Dagen efter att Julia tagit sin juridikexamen försvinner hennes pappa spårlöst. Fyra år senare hittar hon ett 40 år gammalt kärleksbrev som hennes far skrivit till en okänd kvinna i en by i Burma. Julia bestämmer sig för att söka upp kvinnan. När hon kommer till den lilla byn i bergen möter hon en främmande värld. I byns tehus träffar hon en man som berättar en märklig historia om den blinde pojken och flickan med de missbildade fötterna – en kärlekshistoria som övervinner allt!

Mode och stil

Podden Säker stil är för dig som är intresserad av mode eller bara vill fixa till en säker stil. Varje torsdag och även under hela sommaren släpps nya avsnitt med Ebba K Von Sydow och Emilia De Poret.

En lättlyssnad podd där Ebba och Emma bjuder på sig själva med anekdoter ur sina liv och på bra stiltips. Jag som är blind och intresserad av mode och stil, tycker det kan vara svårt att hänga med i trender och hur en kan klä sig. En suverän podd där en ges mycket beskrivningar och målande bilder.

Lyssna här:

https://www.acast.com/sakerstil