Jag skriver på Aftonbladet debatt

Dela inlägget:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tjej sitter i baksätet på en taxi och ser fundersam ut. Hon har blont hår och blommig beige skjorta

I slutet av maj kom beslutet som gav mig en chock. Efter att i nära 12 års tid beviljats arbetsresor som egen företagare, fick jag för första gången avslag från färdtjänsten i Stockholms läns landsting. Så här får det inte gå till, tänkte jag och när jag snart insåg att det finns fler fall som mitt bestämde jag mig för att lyfta frågan i media. Eftersom färdtjänst till arbetet i mitt tycke handlar om arbetsmarknadspolitik riktade jag texten till arbetsmarknadsminister Ylva Johansson.

Läs min debattartikel på Aftonbladet debatt:

http://www.aftonbladet.se/debatt/article23213823.ab

Tidningen Etc följde upp problemen med färdtjänst som egen företagare:

http://www.etc.se/inrikes/nekas-arbetsresor-trots-att-hon-ar-blind

Jag ska tillägga att det inte enbart är egenföretagare som drabbas av liknande problem som mina. Nu väntar jag med spänning på svar från arbetsmarknadsministern och även på svar efter min överklagan.

Håller tummar och tår!

Hälsar Anna.