Sociala medier när en inte kan se

Dela inlägget:

Facebook
LinkedIn
X

Två hände håller om en mobiltelefon och tar foto på vågorna från stranden på en resa

Sociala medier växer stadigt och bildtjänster som instagram och snapchat blir allt populärare. Överlag är trenden att vi oftare uppdaterar vår status med bilder snarare än text. Men hur funkar det för en när en har synnedsättning?

Ja, tro det eller ej. Men även jag som blind börjar faktiskt kunna ”se” bilder. Rena SciFi eller som det kallas artificiell intelligens. Experterna spår en ljus framtid när det gäller syntolkning av bilder. Vilket såklart är fantastiskt bra för delaktigheten på sociala medier.

I nya numret av Ljudmagasinet kan du lyssna på ett inslag jag gjort om sociala medier:

http://www.kulturivast.se/ljudmagasinet/om-musik

Sprid gärna till andra för ökad kunskap och förståelse kring vikten av tillgänglighet!