Sommaren – slag i sak med kajak

Dela inlägget:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Back in business!

Efter många veckors skön semester är jag taggad inför hösten. Säkert för att sommaren både varit kreativ och avkopplande. Jag har njutit på vårt lantställe, besökt Gotland igen och varit i Småland hos min vän och illustratör Emmalill Frank. Jag har avslutat och skickat iväg ett bokmanus och påbörjat ett nytt.

Men det absolut häftigaste i sommar, är något jag velat göra länge. Nämligen att paddla kajak. Och det funkar utmärkt när en är blind. Den enkla lösningen är att paddla i en två-manna kajak istället för ensam. Den som ser styr och den som är blind paddlar.

Det blev en stillsam tur vid Utö skärgård och efteråt frågade jag mig själv: Varför har jag inte paddlat kajak tidigare? Oron för att slå runt har varit en anledning. Men kan berätta att oron försvann så fort jag kom ut på vattnet. Att vara blind därute, ger signaler och en viss känsla i kroppen. Sanningen att säga känns synen rätt oviktig. Nu längtar jag tills nästa kajaktur!

Jag paddlar en blå kajak tillsammans med en annan person i vatten med grön skog i bakgrunden.