Med nya ögon möter jag 2018

Dela inlägget:

Facebook
LinkedIn
X

Ja, inte vem som helst kan skriva det. Med nya ögon … För min del är det bokstavligen sant. Igår var jag nämligen och fick nya ögonproteser. Det känns riktigt bra och de är superfina. Med de blickar jag nu framåt och möter 2018.

Närbild på Annas nya ögon.

Bild: Närbild på mina nya ögon.

På tal om nya ögon och ögonproteser, så sändes min P4 dokumentär ”Mina nya ögon” även i P1:s Tendens i förra veckan. Och vilken fin respons jag fick från lyssnare som hörde av sig. Här utdrag ur ett mail:

”Ditt program i Sveriges Radio var mycket känsligt, professionellt och insiktsfullt gjort. Både faktaförmedlingen och ditt sätt att kommunicera det känslomässiga var mycket imponerande. Länge sedan jag hört så välgjord journalistik och ett så intressant program. Trevligt, kul och behagligt att lyssna på dessutom. Du kan konsten att kombinera en positiv anda med ett seriöst budskap.”

Här kan du lyssna på ”Mina nya ögon” i Tendens:

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1007611?programid=3381

Kan en börja året på ett bättre sätt? Med nya ögon och bästa berömmet från ens radiolyssnare. Ja faktiskt så finns det ännu mer som bidrar till en grym start på 2018. Min fantastiska 40-års fest där vänner och familj kom och firade mig och en del tog sig hela vägen från Skåne. Så glad och tacksam är jag.

Efter ledighet och återhämtning mjukstartade jag jobbåret i förra veckan. De uppdrag som ligger närmast i tid är en utbildning om inkluderande bemötandekultur för en kommun moderatorsuppdrag för Arbetsförmedlingen och en ny radiodokumentär. Och så håller jag på med det där superduperroliga projektet som jag lovar att berätta mer om snart.

Förra veckan avslutades på bästa sätt. Något jag sett fram emot länge – mer träning med min ledarhund. Hon har nu varit hos mig i sex månader. Ni som följt oss vet att det varit en resa med upp och nergångar. Just nu är det mest uppåt och jag är så glad. Träningen i fredags gick kanonbra. Vi övade störning av hundar, eftersom hon gärna vill hälsa på andra fyrbenta. Men en vattenpistol med ett sprut vatten gjorde susen. Mer träning lär behövas, men det var verkligen ett bra knep att ta till med vattenpistolen. Vi gick också hinderbana och Chanti pinnade på med stor noggrannhet. Se film när vi tränar hinderbana här:

https://www.youtube.com/watch?v=HYUcBJzCBoY

Jag hoppas att du också fått en fin start på 2018.

Varma hälsnignar från ett snöigt Stockholm