Höstens höjdpunkter

Dela inlägget:

Facebook
LinkedIn
X

Här kommer tips om höjdpunkter du inte får missa i höst. Höjdpunkter jag har äran att vara moderator/konferencier för.

Konferens om mänskliga rättigheter för personer med funktionsnedsättning

Få känner till FN:s konvention om mänskliga rättigheter för personer med funktionsnedsättning och att Sverige ratificerat den. Vad betyder det? Kom och öka din kunskap om mänskliga rättigheter och funktionshinder? I höst arrangerar Myndigheten för delaktighet två konferenser. Målgrupp är anställda inom stat, kommun och landsting, politiker, civilsamhället och personer inom näringslivet.

När: 3 oktober i Helsingborg och 22 november i Umeå.

Obs! Senast anmälan till Helsingborg är den 24 september.

Mer info:

http://www.mfd.se/om-mfd/nyheter-och-press/nyheter/nyheter-2017/konferens-i-helsingborg-om-manskliga-rattigheter/

Tactsenze logo och Wu Jing. Tre personer syns i bild, en man till vänster applåderar, en tjej i mitten sträcker glatt upp händer i luften och en tjej till höger ser glad ut. De är alla finklädda i mörka tyger.

Kulturupplevelse utöver det vanliga

Kom och fira vita käppens dag och ta chansen att uppleva när Wu Jing (kinesisk flöjtist med synnedsättning) spelar tillsammans med musiker ur Kungliga Hovkapellet med hjälp av Tactsenze – en teknik som gör det möjligt för synskadade att följa en dirigent.

Dokumentärfilm om WU Jing på Svt, se här:

https://www.svtplay.se/video/10940049/wu-jings-omojliga-drom/wu-jings-omojliga-drom-avsnitt-1

Kvällens föreställning hålls för att hedra personer med synnedsättning i världen och deras förmågor. Uppträder gör även den brasilianska sångerskan Sara Bentes och pop-/jazzgruppen Synliga. Evenemanget syntolkas!

NÄR: söndag 15 oktober kl. 19.00 (90 min föreställning + 15 min paus)
VAR: Boulevardteatern, Götgatan 73, Stockholm
KÖP BILJETT HÄR
:

http://www.ticketmaster.se/event/vita-kappens-dag-biljetter/482075
Biljettpris 100 kr (en del av intäkten går till Selams projekt Inner Vision, för musiker med synnedsättning i Etiopien).
Bjud gärna in andra via facebook:

https://m.facebook.com/events/1658698870869058?active_tab=about

Testa Tactsenxe teknik!

Tactsenze teknik skapar helt nya kommunikationsmöjligheter för synnedsatta. Rörelserna från dirigentens taktpinne omvandlas till taktila impulser till musikerns kropp. Därmed kan musikern följa dirigenten liksom de icke synskadade i orkestern. Tekniken öppnar för omfattande användningsområden i framtiden såsom undervisning i tai chi, dans och läsning. MER INFO: www.tactsenze.com

Ta chansen och testa den 15 oktober Kl. 16.00 på Boulevardteatern, innan genrepet. Föranmälan krävs (senast 12/10) till e-post:

sofia@madder.se