Att följa trender utan att se

Dela inlägget:

Facebook
Twitter
LinkedIn

När jag blev blind trodde jag att intresset för mode, inredning, färg och form skulle försvinna. Ganska snart insåg jag att det inte alls skulle bli så. För kläder och inredning handlar väldigt mycket om en känsla. Vilket är något jag är övertygad om att alla känner igen sig i, oavsett om en är seende eller inte. För visst har väl även du som seende fått en känsla av ett plagg, om du trivs i det eller inte före du tittat i spegeln. Och visst har det väl hänt att du köpt ett plagg som du tycker ser bra ut i spegeln, men som ändå känns fel. Detsamma gäller för inredning och känslan för ett rum, skulle jag säga. För även om ett rum kan se supersnyggt ut är det inte säkert att en får känslan av hemtrevnad och att vilja stanna kvar.

Men hur är det då att inget se och föja trender för exempelvis kläder? I senaste numret av ljudmagasinet får du min syn på saken.  Jag har även intervjuat journalisten och modeexperten Ebba von Sydow om 2016 års höstmode.

Lyssna under länken och klicka dig fram till ”att följa trender utan att se”:

http://www.kulturivast.se/ljudmagasinet/om-syntolkning-trender-och-skogens-guld

Under ett av mina senaste klädköp blev vikten av att våga prova och känna efter, extra påtagligt. Butiksbiträdet tog fram och visade en lång bomberjacka. Nej, tänkte jag först. Jag tyckte inte den ”såg” snygg ut, helt övertygad om att jag med min korta längd inte skulle passa i en sådan och att den skulle kännas för klumpig. Jag provade den i alla fall och så fel jag hade. Den satt jättefint, kändes alldeles rätt och var supermysig att krypa in i. Så jag slog till och stormtrivs nu i min nya jacka. Och på tal om känsla, känns dessutom den gröna färgen uppiggande nu när vi går mot allt mörkare tider.

Bild på mig i lång grön bombarjacka samt jeans. Jag står framför stolar och bort på en uteservering. I bakgrunden syns en äldre bro som går över någon typ av vattendrag  stadsmiljö.