Är du kvinna med normbrytande funktionalitet eller funktionsnedsättning?

Dela inlägget:

Facebook
Twitter
LinkedIn

En stående tjej pratar med en tjej i rullstol. De befinner sig i ombonad kontorsmiljö. Den stående tjejen har bruna bxor, vita sneakers, orange tröja under blå skjorta samt långt blont hår. Tjejen i rullstol har byxor i beige, grå väst ovanpå orange t-shirt samt mörkblont långt hår. Den stående tjejen har sin hand på den sittandes axel.

En av de föreningar jag verkligen haft utbyte av och känt mig hemma i är FQ Forum – Kvinnor och funktionshinder. Jag har inte varit medlem så länge, men kände mig genast som en i gänget när jag föreläste för FQ för ett par år sedan.

Vi som möts i FQ har gemensamt att alla identifierar sig som kvinna med funktionsnedsättning eller normbrytande funktionalitet och vi möts över det som kallas ”cross disability”. Vi har alltså olika typer av funktionsnedsättningar och det är just det jag tycker är så häftigt. Vi har en hel del gemensamt, men också så mycket att lära av varandra.

Maria Johansson, en förebild både inom och utanför funkis-rörelsen är numera ordförande för FQ och mycket spännande händer . . .  I november hålls regionala träffar i Göteborg och Malmö samt en medlemsträff i Stockholm. Du är hjärtligt välkommen och sprid gärna det här till de du tror kan vara intresserade.

Logo FQ Forum Kvinnor och Funktionshinder

Göteborg: 12 november, kl. 9.30-16.

Malmö: 27 november, kl.9.30-16.

Tema för båda träffarna är funktionalitet, makt och könstillhörighet och det fortsatta arbetet med FQ i de respektive regionerna.  Som processledare och föreläsare medverkar jag tillsammans med Sofia Karlsson.

Stockholm: 28 november på kvällen.  Kvällen ägnas åt samtal om surrogatmödraskap/värdmödraskap. Vi får lyssna till Clara Berglund, generalsekreterare vid Sveriges Kvinnolobby och Kristina Ljungros, ordförande för RFSU.

Anmälan och info:

info@kvinnor-funktionshinder.se

www.kvinnor-funktionshinder.se

Facebook: www.facebook.se/FQForum

Hoppas vi ses!

Varma hälsningar från Anna