Lyckad start för podden ”I mörkret med”

Dela inlägget:

Facebook
LinkedIn
X

Aldrig hade jag vågat hoppas på att vi skulle få en sådan fin start på podden. Konkurrensen är stenhård. Dessutom är jag ingen ”kändis”. Men kanske är det äntligen så att människor vill ha det som breddar normen och ger nya perspektiv. Både tv, radio och poddtoppen har det blivit. Helt fantastiskt!

Jag är galet glad och tacksam, men också sååå oerhört stolt. För jisses vad jag jobbat hårt för att nå hit. Jag tänker tillbaks på när jag förlorade synen. Hur jag fick lära om allt på nytt. Läsa, skriva och ta mig runt. Hur jag snabbt växte i mitt ”nya”, men ändå ”gamla” jag. Tänker på tvivel och fördomar jag mött. Hur jag fått höra att jag inte kan göra vissa saker som blind, att jag exempelvis inte passar in i Tv-rutan. Hur folk valt att fokusera på hindren istället för lösningar. Hur jag fått kämpa för att motbevisa fördomarna. Men som tur är har jag också mött människor som trott på mig. Som varit öppna för det normbrytande och sett tillgången i det. Er är jag evigt tacksam för. NI är en bidragande orsak till att jag fortsatt kampen,när orken börjat ta slut. . Och se nu – vilken seger! Jag har rott ett drömprojekt iland.

Sveriges och troligen världens första podcast i totalt mörker

Podden görs i samarbete med Ulf Nordquist, som äger Svartklubben i Stockholm. En restaurang som vilar i totalt mörker och där spelar vi in . ”I mörkret med” har podden döpts till och är banbrytande på så vis att den är Sveriges och troligen världens första podcast i totalt mörker. Vi lägger det ytliga åt sidan och blickar inåt. Är du nyfiken på vad som händer när vi möts med andra sinnen än synen,så lyssna på ”I mörkret med” som du hittar där poddar finns eller här:

www.imorkretmed.se

Release och stor uppmärksamhet i media

Första avsnittet släptes den 24 april och gäst var coola dagny Carlsson, världens äldsta bloggare. Lyssna på avsnittet här:

http://www.imorkretmed.se/2018/04/24/1-dagny-carlsson-varldens-aldsta-bloggare/

Jag, Ulf och Maria Acrén står i ett lite mörkt rum med rötda draperier. Maria har ljus jacka, brunt hår, jag vit topp, svart jacka, Ulf svart skjorta och svart basker.

Bild: Från releasen på Svartklubben. Jag tillsammans med Ulf och maria Acrén från samarbetspartnern Swedavia.

Vi firade med release på Svartklubben och särskilt inbjudna gäster som exempelvis våra samarbetspartners Swedavia och Scandic Hotels. Radio Stockholm och reportern Anders Hildemar Ohlsson var på plats och sände live. Lyssna här, cirka 1.05 in i programet, så får du höra hur roligt och intressant det kan bli i mörkret:

https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1062686?programid=3891

Samma dag kom det en artikel i tidningen Mitt i. Läs här:

https://mitti.se/noje/kultur/de-gor-podd-i-morker/?omrade=farstaskondal

Studion i TV4 Nyhetsmorgon. Vi sitter runt ett cirkulärt modernt träbod. Jag har röd tröja och Ulf har svarta kläder och basker. Två programledare sitter mitt emot, kvinnan har ljusrosa tröja och mannen har blå kavaj.
Bild: Jag och Ulf gästar TV4 Nyhetsmorgon.

Och den 1 maj gästade vi Tv4 Nyhetsmorgon. Det blev ett samtal om podden, om att se med andra sinnen än synen, om att bli blind och fördelarna med det. Se inslaget här:

https://www.youtube.com/watch?v=iVVk2tn7xpo&feature=share

Senare samma dag fick jag ett sms om att vi ligger på poddtoppen. Listan över de populäraste poddarna. Jag trodde knappt det var sant. Än mindre hajade jag att vi låg högt uppe på listan.Här har ni bildbevis. Visst är det roligt!!!
Bildbevis. ”I mörkret med” på poddtoppen.
Bildbevis. ”I mörkret med” på poddtoppen.
Bildbevis. ”I mörkret med” syns på en fjärde plats på poddtoppen.

Bildbevis. ”I mörkret med” syns på en fjärde plats på poddtoppen.

Glädjande är också att folk börjar höra av sig. Ger podden beröm. Och kanske bäst av allt – säger att den känns ”annorlunda”. Då tycker jag att jag lyckats. För ”annorlunda” och ge nya perspektiv är precis vad jag vill.

På tisdag kommer ett nytt avsnitt. Då med en av Sveriges mest anlitade och uppskattade föreläsare, Claes Schmidt Sara lund. Ett möte med mycket humor, samtal om normer och en obestämbar hamburgare. Missa inte det!