Ny radiodokumentär! I väntan på en ledarhund

Dela inlägget:

Facebook
LinkedIn
X

Tjoho! Så var jag i mål med min nästa radiodokumentär. Denna gången för Tendens i P1. I det här programmet får du möta Ida östlund som en dag skrev så här på Facebook:

”Får jag inte en ny ledarhund snart, kan jag lägga mig ner och dö”.

När vi först hör Ida i programmet, har det gått ett år sedan hennes första ledarhund fick somna in. Livet är inte längre som förut, vilket inlägget på Facebook tydligt vittnar om.

Idas första ledarhund, schäfertiken Lana. Hunden har gulsvart päls och tittar in i kameran.

Bild: Idas första ledarhund, schäfertiken Lana.

Det råder brist på ledarhundar i Sverige. Ida är en av runt 60 personer som väntar på att få en ledarhundd. Ett viktigt hjälpmedel för många med synnedsättning. Hon var 19 år när hon fick sin första ledarhund och livet förändrades totalt. Hon blev modigare, självständigare och vågade flytta till en ny stad. Dessutom mådde hon bättre både fysiskt och psykiskt.

Lyssna gärna på Idas berättelse. Ett program om betydelsen av en ledarhund och om vad som händer när ledarhunden inte längre finns vid ens sida.

Sändning!

Premiär den 26 mars i Tendens i P1 kl. 11.04.

Sänds även den 26 mars kl. 20.03 samt den 28 mars kl. 01.02 på natten.
Lyssna här:
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1043123?programid=3381

Obs! Programmet kommer även att finnas där poddar finns, under tendens i P1.

Ida med sin nya ledarhund, en gul labrador. Ida har blå mössa och grön jacka. De står i ett snöigt vinterlandskap.
Bild: Ida med sin nya ledarhund, en gul labrador.

Tack Ida!

Jag vill passa på att tacka dig Ida, för att du så öppet och generöst delat med dig av din historia. En berättelse av både glädje, sorg och frustration. Tack för att du lät mig göra det här programmet, som jag tycker är viktigt för alla att höra. Jag hoppas också att politikerna får mer insikt efter att ha lyssnat på din berättelse. Önskar dig all lycka till inför framtiden, som jag hoppas och tror blir ljus.

Vårhälsningar från Anna Bergholtz