Internationella kvinnodagen – hjälp kvinnor i krig!

Dela inlägget:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kvinna med hijab står vid stängsel. Hennes hijab har mörk färg, hon bär glasögon och en ljusbrun jacka. Hon funderar på något och ser något bekymrad ut.

Idag den 8 mars firas Internationella kvinnodagen. Dagen då ojämställdhet och kvinnors situation uppmärksammas över hela världen. Även om jag vet att vi i Sverige har lång bit kvar till jämställdhet, tänker jag särskilt på kvinnor och flickor i krig denna dag. Med enkla medel kan vi faktiskt hjälpa till, åtminstone litegrann. Gör gärna det!

Så här skriver Röda Korset i ett mejlutskick:

”Att vara kvinna i ett krig är att leva i stor risk för våld och övergrepp. Kvinnor får också dra ett tungt lass när kriget splittrar familjen, och de egna behoven får stå tillbaka i kampen för att klara dagen och ta hand om barn, äldre och sjuka.

Röda Korset jobbar för att stötta och stärka kvinnor i konflikter och ge dem förutsättningar att se till sina egna behov. Idag på internationella kvinnodagen vill vi be om din hjälp med att bidra till det arbetet i Syrien. Genom att köpa ett nöd-kit för kvinnor så underlättar du tillvaron för en kvinna som kämpar i krigets Syrien.

Köp ett nöd-kit i vår gåvoshop, eller sms:a AKUT KVINNA till 72 900 så skänker du 100 kronor till vårt arbete i Syrien.”

Beställ nöd-kit här, endast 240 kr:

http://stod.redcross.se/gavor/nod-kit-for-kvinnor.aspx?utm_source=mg&utm_medium=email&utm_campaign=16010

Nöd-kiten  innehåller bland annat bindor, tvål, kläder, ficklampa och visselpipa. Saker vi oftast tar för givet, men som gör det tryggare för kvinnorna att röra sig ute och underlättar skötsel av den personliga hygienen i en svår situation där det ofta råder brist på rent vatten och tvättmöjligheter.