Tack bästa 2018 då jag förverkligade en dröm

Dela inlägget:

Facebook
Twitter
LinkedIn

I skrivandets stund har jag precis varit ute och gått en lång promenad med min ledarhund i ett vitt och vackert vinterlandskap. Som alltid när snön täcker marken, tänker jag på vilken lycka det är med ledarhund.  Friheten att ändå kunna gå ut och slippa försöka käppa runt i en förvandlad och förvirrande värld.

Jag tänker också på hur julen närmar sig och året går mot sitt slut. Det är en tid för summering och att ladda inför nytt år. Vemodigt men också spännande …

Jag är så innerligt tacksam för alla fantastiska äventyr och uppdrag jag fått vara med om under 2018. Några exempel är resan till Hawaii, utbildning av skådisar som skulle spela synnedsatta, ny radiodokumentär, Almedalen, föreläsa om mat som blind och möte med prins Carl-Philip. Och så alla spännande moderatorsuppdrag som hela tiden ökar i antal. Det glädjer mig att alltfler inser att en kan moderera som blind och att det i sig kan bidra till nya och värdefulla perspektiv med en moderator som bryter normen.

Jag är också så lycklig och stolt över att jag förverkligat drömmen om en egen podcast som spelas in i totalt mörker. Passa på att lyssna på ”I mörkret med” när du är julledig vet ja …

Lyssna här eller där poddar finns:

www.imorkretmed.se

Här följer några höjdpunkter i bild och dylikt från året. Ja, jag trodde inte jag skulle säga det igen – ett år som för mig varit mitt bästa som egen företagare. Jippi! När jag tänker på hur skakig världen är känns det underbart att få bidra med det jag kan och förhoppningsvis också till förbättring. Nu dags för välbehövlig julledighet och vila. Sen tar jag nya tag.

Stort tack till alla er jag haft nöjet att möta eller samarbeta med under året. Ta hand om er och var rädda om varandra.

Jag tillsammans med Prins Carl Philip och min ledarhund, en ljus labrador. I bakgrunden syns Globenarenan. Jag är iklädd mörk överdel och rutiga byxor, Carl Philip är klädd i mörk kostym.

Bild: Kungligt samtal med Prins Carl Philip

Arbetsförmedlingens Gör plats-event  i början på november bjöd på kungligt besök, jag fick möjlighet att tacka prinsen för hans öppenhet kring sin dyslexi och berätta att det betyder mycket för många.

Radiodokumentär! I väntan på en ledarhund

Lyssna på min radiodokumentär om betydelsen av en ledarhund från mars 2018:

https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1043123?programid=3381

Jag håller handen på en taktil kartan över Hawaii. Kartan har blått vatten och gröna öar. Jag bär svart tröja och gula byxor.

Bild: Jag känner på taktil karta på Hawaii

Bild: Jag och Ulf i Tv 4 Nyhetsmorgon om podden:

I mörkret med, en av få poddar som textas och inkluderar fler i poddvärlden.

Läs artikel i tidningen Resumé:

https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2018/08/02/podden-i-morkret-med-satsar-pa-att-inkludera-alla/

Jag och Chanti, svartvit bild med tegelsten i bakgrunden. Jag bär rutiga byxor och mörk skinnjacka. Chanti är en ljus labrator. Vi sitter ned båda två.

Bild: Jag och min ledarhund Chanti

Bild på Ulf, Anna och Jonas Karlsson. Ulf och Jonas har svarta kläder på sig. Jag har en grå jacka. Ulf har vitt långt hår, jag har utsläppt mörkblont hår och tittar lite nedåt. Jonas har halvkort hår i platt frisyr samt mustache.

Bild: Podcast med jag, Ulf och Jonas Karlsson

Bild på Ulf, Louise Hoffsten och Jag. Ulf har svarta kläder, svart basker långt vitt hår. Louise har mörkblont hår i hästsvans och en ljus tröja. Jag har lång mörkblont hår, vit tröja och svart långärmad tröja utanpå. Vi står i en mörk lokal med röda draperier i bakgrunden.

Bild: Jag, Ulf och Louise Hoffsten

Bild på Anna, Amelia Adamo och Ulf. Jag har blont långt hår, svart tröja och ett silverhalsband. Amelia har en leopardmönstrad brun jacka och lockigt ljusbrunt hår. Ulf har vitt långt hår och svarta kläder samt basker.

Bild: Jag, Ulf och Amelia Adamo

Jag, Ulf och Chanti på plats hos Landstinget Dalarna. Jag står intill Ulf och har på mig en mörk jacka och Ulf en svart jacka, vi har båda mörka byxor och skor. Ulf har en svart basker på sig och jag håller i en vit blindkäpp. Chanti sitter intill oss på golvet.

Bild: Jag, Ulf och Chanti

En fantastisk dag i Dalarna

Den 22 november hade jag en fantastisk dag med Landstinget Dalarna. Så roligt att få leda konferens om mer personcentrerad vård. Härligt att få jobba med Ulf Nordquist och njuta av hans musik.

Tack 2018 och välkommen 2019!

/Anna