Det trodde jag aldrig! Annas Championship

Dela inlägget:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Att leva med en kanadensare med ursprung i Tjeckien betyder en hel del ishockey. Men aldrig kunde jag väl ana det som nu inträffat. Jag har fått en hockeyturnering uppkallad efter mig. Ja ni läste rätt! Annas Championship heter tävlingen och jag kan inte annat än vara mallig och stolt.

Jag träffade min kanadensare Martin för snart 12 år sedan. I en hotellbar på Kuba kan en nog säga att det var kärlek vid första ögonkastet. Hm … ja kanske inte för mig som blind, men första ”öronkastet” kan en kanske säga. För snabbt föll jag för Martins röst och charm.

Martin likt de flesta kanadensare spelade förstås ishockey. I Kanada är ishockey verkligen som ”en religion”. En kan i princip spela när som helst med tillgång till is lite överallt och nästan alla spelar. Kanada har cirka 3500 inomhusarenor och runt 5000 utomhus. I Kanada finns till och med ”blindhockey” där spelare med och utan synnedsättning lirar ishockey. Ja som sagt det ÄR ”religion”. Men när Martin flyttade till Sverige uppstod problem. Här är ishockey något som betydligt färre ägnar sig åt och det råder brist på både is inom och utomhus. Här finns enbart under 400 inomhusarenor. Men Martin kämpade på och hittade rätt kontakter. Nu efter tio år i Sverige spelar han målvakt och ibland för ett särskilt lag och ibland som inhopp lite överallt. Och ishockeyn är fortfarande hans stora passion.

Så nyligen kom han och berättade om den där ishocketurneringen han skulle vara med och arrangera. En vänskapsmatch mellan spelare från USA och Kanada nu bosatta i Sverige. Jag gladdes verkligen åt nyheten, för jag vet ju hur speciellt ishockey är för Martin och länderna ”over there”. Sen följde en riktig överraskning. Mitt i alla förberedelserna kom ett sms till Martin. En av killarna som också fixar med tävlingen, hade ett förslag. Att döpa tävlingen efter mig med den finurliga innebörden där en kan vinna – Annas Championship – THE ANNUAL NORDIC & NORTH AMERICAN SKATERS’ CUP.

Ja jisses som det kan bli. Jag som aldrig ens stått på ett par skridskor, än mindre spelat ishockey. Barnreumatismen jag fick som 3-åring satte stopp för det och idag vågar jag inte. Visserligen har jag alltid gillat ishockey, är uppvuxen bredvid fd. NHL-spelaren Kim Jonsson och numera sambo med en ishockeytokig kanadensare, men ändå … visst är det både roligt och knasigt!

Lördagen den 17:e februari kl. 13 på Lidingö går matchen av stapeln. Troligen kommer det här bli en återkommande tävling med ev fler lag i framtiden. Läs mer här:

https://www.americanclub.se/item/326-the-annual-nordic-north-american-skaters-cup-anna-s-cup-20170217

Jag tackar för äran och håller tummarna för Kanada under matchen. Och ni kan väl gissa vem som ska göra ”the cermonial puck drop”på lördag! Yes, undertecknad haha …

Anna iklädd röd hockeytröja med vinnarpokalen för Annas Championship.

Bild: Jag iklädd hockeytröja med vinnarpokalen för Annas Championship.