Framtidshopp och Transforming

Dela inlägget:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Logo Tallbergs förlag. En ljusgrön cirkel med vit symbol föreställande en tall och två kullar. Undertill står Tallbergs Förlag i vit text.

I förra veckan hade jag ett sådant där underbart möte. En lunchträff som jag sett fram emot och som verkligen gjorde mig lycklig och peppad. Ni vet ett sådant där möte när båda parterna bara ”klickar” och förstår varandra och när en lämnar mötet med en massa ny energi och stort framtidshopp.  Vem träffade jag då? Jo Tallbergs förlag:

www.tallbergsforlag.se

Eller rättare sagt träffade jag Marcus Tallberg som startade förlaget, bland annat för att öka utbudet av regnbågslitteratur. Förlaget funkar som ett multimediaföretag och arbetar normkreativt och med ljud, video, spel och böcker. De gör även en podcast. Oerhört inspirerande! Så här står det på hemsidan:

”Alla människor behöver lära sig om varandra, öppna upp ögonen och sträcka ut sina händer för att enas mot hat och okunskap”.

Över varsin bit fetaostpaj berättade Marcus och jag om våra bakgrunder och arbeten. Härligt att träffa någon som tänker som jag. Att en måste arbeta normkreativt på mer än ett sätt. Marcus arbetar också som föreläsare och genom honom kan en också anlita talare som pratar om ämnen kring bland annat HBTQ. Nu första gången träffades vi framförallt för att lära känna varandra. Ännu är inget konkret samarbete bestämt, men jag känner på mig att vi kommer att ses snart igen.

Marcus berättade också om dokumentären de gör, som bär det fyndiga, men eftertänksamma namnet ”Transforming”. En viktig film som jag vill tipsa er om och som behöver allas stöd.

Stöd film om trans.

Dokumentären ”Transforming” görs av Camilla Gisslow, som är förälder till Sam som kom ut som kille vid 4,5 års ålder. Den lär oss om hur det är att vara människa, att älska och hur en respekterar andra och om modet att våga vara sig själv och bli älskad för den en är.

Vill du hjälpa till och bidra till en bättre värld för barn och ungdomar som identifierar sig som trans –och deras föräldrar? Tallbergs förlag behöver din hjälp för att kunna fullfölja filmen. Även om du inte kan ge ett ekonomiskt bidrag, finns det många andra sätt att hjälpa till på. Prata med alla du möter om projektet och dela länken i sociala medier:

https://igg.me/at/transforming

Med detta blogginlägg vill jag önska Marcus och company all lycka till med filmen och jag hoppas vi får möjlighet att samarbeta framöver.

Följ gärna Tallbergs förlag på Facebook och Twitter:

Facebook: https://www.facebook.com/tallbergsforlag

Twitter: https://twitter.com/tallbergsforlag