Julhälsning och julklappar till dig!

Dela inlägget:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Inslagna julklappspaket i rött och beige färg mot mörk bakgrund.

Julafton närmar sig och 2016 börjar gå mot sitt slut. För min del har det varit ett minnesvärt år som följt livets ingredienser av både sorg och glädje. Sorgen slog hårt när min ledarhund fick somna in, efter att vi fått sju underbara år ihop. Jag önskar honom en fin jul där han nu befinner sig. I min tro på gröna ängar bland stora köttbullsträd.

Ett av de bästa minnen jag tar med mig från året är att jag gjort min första radiodokumentär. Att jag i skrivandets stund håller på med min andra och just skrivit kontrakt på en tredje. Att få jobba dokumentärt är en lycka. Alla möten med människor och deras olika berättelser berikar så mycket. Ja, alla möten med människor är nog det som är bland det roligaste med mitt arbete. Den där pratstunden som infinner sig efter en föreläsning eller i pausen under ett moderatorsuppdrag. Eller mötet med en medpassagerare på flyget eller ledsagaren på tågstationen.

Och när jag tänker vidare på människor och att det snart är julafton, inser jag att det numera är roligare att ge julklappar jämfört med att få dem. . Med detta blogginlägg vill jag därför ge dig några julklappar – tips som du kan ha glädje av framöver eller under julens ledighet. Och så bjuder jag på en underbar julbild av Emmalill Frank, som också gjort bilderna till mina barnböcker, läs mer om Emmalill Frank här http://emmalillfrank.se

Boktips – Livet enligt Dagny

En riktig klokbok om Dagny Carlssons liv och livsfilosofi. Med sina 104 år är hon världens äldsta bloggare och enligt mig både ung och gammal på samma gång. Boken är skriven av: Dagny Carlsson och Helen Bjurberg.

Tv-tips Black mirror

Tänkvärd och kuslig sci-fi-serie som utspelar sig i en högteknologisk och snar framtid där människans främsta framsteg och mörkaste instinkter ligger väldigt nära varandra. Serien finns syntolkad på Netflix.

https://www.netflix.com/se/title/70264888

Gör som jag – delta i Lärolika

Lärolika är en unik (och gratis) utbildning där kärnan är möten och samtal mellan människor, som på olika sätt påverkar sin omvärld i vitt skilda delar av samhället. Vill du dela med dig av dina erfarenheter och lyssna och lära av andra? Läs mer och anmäl dig här:

http://larolika.se/nastaprogram/

Ljudmagasinet om normer

Missa inte senaste numret av Ljudmagasinet med tema normer. Jag bjuder på ett inslag om hur blindhet skildras på film. Lyssna här:

http://www.kulturivast.se/ljudmagasinet/om-normer

Normbrytande Wendela

Om du inte hunnit lyssna på min första radiodokumentär, ta chansen och lyssna här:

http://urplay.se/program/196273-barnaministeriet-dokumentar-normbrytande-wendela

Julkort av Emmalill Frank, tomten tar ett julbad

God jul och gott nytt år!

önskar Anna